• Deze maand weer leuke acties ⭐
  • Ontvang de nieuwsbrief met acties en tips ⭐
  • Wasparfum is weer op voorraad ⭐

Beauty Pillow® is voor iedereen 
Veel mensen denken dat satijn transpiratie veroorzaakt, maar niets is minder waar. Het  slaapt juist heerlijk verkoelend. Vrouwen die last hebben van nachtelijke opvliegers en  mannen die overmatig transpireren, hebben juist veel baat bij het gebruik van de Beauty Pillow®. Ook kinderen die allergisch zijn voor huisstofmijt en pollen hebben profijt van  de Beauty Pillow®. Ons satijn heeft namelijk bewezen een anti-allergeen te zijn. Door het  fijne weefsel hebben huisstofmijt en pollen geen kans zich te nestelen, in tegenstelling  tot bijvoorbeeld katoen.

Verschillende soorten satijn 
Satijn is de naam van de stofbinding. Het is een dicht geweven stof met een gladde, glanzende bovenkant. Satijn kan gemaakt zijn van katoen, polyester, viscose, zijde of een  menging daarvan. De zware kwaliteit satijn van Beauty Pillow® is van geheel andere  kwaliteit dan bijvoorbeeld katoensatijn dat veelal wordt gebruikt voor beddengoed. Het katoen heeft een absorberende werking en het satijn zorgt voor de glans. Er zijn ook satijnen kussenslopen in omloop waarop een coating is aangebracht. Deze coating is  echter uitwasbaar en de stof die na de wasbeurten overblijft heeft niet meer de eigenschappen die kenmerkend zijn voor het satijn van Beauty Pillow®. 

Verschil tussen zijde en satijn 
Beauty Pillow® is gemaakt van een zware kwaliteit polyestersatijn. Een andere optie zou  zijde kunnen zijn. In essentie hebben beide namelijk dezelfde werking voor huid en haar.  Zo zorgen ze beide voor een stralende huid en glanzend haar. Echter, het natuurproduct  zijde is niet bepaald diervriendelijk. Het blijkt namelijk dat de zijderups na het spinnen  van zijn cocon gedood wordt om te voorkomen dat de ontpoppende vlinder de cocon  beschadigt en de draad breekt. Feit is ook dat zijde erg kostbaar in aanschaf is en  bovendien erg slijtgevoelig is. Naden gaan kerven en door wrijving van het hoofd op het  kussensloop ontstaan na verloop van tijd dunne plekken in het zijden weefsel. Vlekken  zijn moeilijk te verwijderen en er is een apart wasmiddel nodig voor de reiniging.  Daarom hebben wij voor Beauty Pillow® gekozen voor onze zware kwaliteit  polyestersatijn en niet voor zijde. Onze wens is dat iedereen de mogelijkheid heeft om  betaalbaar en zonder gedoe “mooi te slapen”. Beauty Pillow® geeft net die extra touch aan  iedere slaapkamer.