Veel gestelde vragen over wasparfum.

We helpen je graag.

Wat is wasparfum?

Wasparfum is een vloeibare product die je toevoegt aan je was. Het heeft een unieke en sterke geur waardoor bv. jouw frisgewassen kleding, werkkleding, gordijnen, plaids, beddengoed, handdoeken, honden- of kattenmand etc. heerlijk blijven ruiken, zeker tot een aantal weken.

Voorheen gebruikte men wasverzachter om de kleding fris te laten ruiken. Omdat dat effect te krijgen komt er een vettig laagje over je kleding. Hierdoor "ademt" je kleding niet meer. Je gaat zweten en het zweet kan niet weg, resultaat: allergie. Ook blijft wasverzachter kleven in de trommel, dit zorgt er voor dat je wasmachine sneller slijt.

Zeg maar dag tegen onaangename, muffe luchtjes. Jij hoeft nooit meer je neus op te halen wanneer je je wasmachine opent.

Hoe gebruik je gebruik je wasparfum?


Gebruik het maatbekertje om de juiste hoeveelheid af te meten. Schenk deze vervolgens in het laatje waar je normaal het wasverzachter in doet. Een kind kan de was doen!

Moet ik naast wasparfum ook wasmiddel en wasverzachter gebruiken?

Ja. Want wasparfum mag dan wel heerlijk ruiken, het maakt je kleding niet schoon. Gebruik het dus in combinatie met je favoriete wasmiddel. 

Wat is de beste wasparfum?

Vind je het lastig om te kiezen? Probeer dan één van onze proefpakketjes:
The Laundry Story 5x 10ml sachetjes voor €8,75 en Zèvy 6 geuren voor €29,90.

We hebben wasparfum met syntetische geur stof en natuurlijke (bio) geur stof. Hier zit verschil in geurbeleving. De bio wasparfum is iets eerder de geur kwijt. 

Smaken verschillen. En dat vooral op het gebied van geur. Daarom kun je bij ons terecht voor een breed scala aan uiteenlopende geuren van twee top merken. Het verschil tussen deze twee merken? The Laundry Story staat voor luxe. Niet alleen in verpakking maar ook qua geurbeleving. Waan je jezelf in een bloemenveld met onze geur White Musk of droom over de mooiste bounty stranden met onze geur Beachy Feels.

Hoewel onze Wasparfums dus qua geur en merk van elkaar verschillen, hebben ze één ding gemeen. En dat is de ontzettend hoge kwaliteit van het product. Probeer het eens. Je krijgt er geen spijt van. Beloofd.

Hoeveel druppels wasparfum?

Dat is afhankelijk van de hoeveelheid was en wat voor geurbeleving jij wilt. Voor het beste resultaat gebruik je één milliliter per kilo wasgoed. Er past - over het algemeen - zo’n vijf kilo in een trommel. Je hebt dus aan vijf milliliter Wasparfum genoeg.

Op hoeveel graden moet ik wassen met wasparfum?

Wasparfum kan hoge temperaturen aan. Zelfs bij temperaturen tot 95 graden ruikt jouw was heerlijk. Toch adviseren wij om op maximaal 60 graden te wassen. Dat is niet alleen beter voor jouw geur ervaring, maar ook voor de planeet.

Hoeveel wasbeurten gaat één fles wasparfum mee?

Ons advies is om één milliliter Wasparfum te gebruiken per kilo wasgoed. Hoe lang je met een fles Wasparfum kunt doen, verschilt dan ook per huishouden. Gooi jij de wasmachine telkens vol en gebruik je zo’n vijf milliliter per keer? Dan kun je maar liefst 40 keer wassen met een fles van 235 milliliter.

Hoe lang blijft de geur in de kleding zitten?

De geur van wasparfum is 10 keer sterker dan die van wasverzachter! Dat betekent dat jouw schone kleding tot dagen na het wassen lekker blijft ruiken. En dat is genieten. Iedere keer weer.. Het bio wasparfum blijft iets minder lang in de kleding zitten. Dit komt omdat er geen syntetische geur stof in zit, maar een natuurlijke.

Is wasparfum veilig voor mens en dier?

Natuurlijk. Wasparfum is - als je het volgens het wasvoorschrift van de fabrikant gebruikt - 100% veilig voor mensen én dieren. Dat betekent natuurlijk niet dat jij (of je kinderen en/of huisdieren) hier een slokje van moet nemen. Krijg je toch wat van het product binnen? Neem dan direct contact op met je huisarts.

Hoe lang is wasparfum houdbaar?

Wij weten zeker dat jij direct fan bent van wasparfum. Een verpakking gaat er dan ook zo doorheen. Onverhoopt toch een fles gevonden, ergens achter in de kast? Check dan de houdbaarheidsdatum. Een ongeopende fles wasparfum is zo’n twee jaar houdbaar. Fles geopend? Bewaar ‘m dan op een droge en koele plek. Ook dan gaat de inhoud ruim een jaar mee.

Wat te doen bij inname of contact met de ogen?

Oei. Da’s niet handig! Neem direct contact op met de huisarts of huisartsen post.

Is er een leuke kortingscode voor de wasparfum bij Enjoy Cleaning?

Ja, zeker! Bij een bestelling van 3 flesjes wasparfum van 235ml ontvang je een leuke korting. Ook bij de bio varianten van 100ml en 500ml kan je shoppen met korting. Voor de kortingscode zie het tapje wasparfum.

Ook hebben wij leuke combideals, houd de socials en nieuwsbrief in de gaten, vooral rond Black Friday, Sinterklaas en Moederdag.

Ik heb een andere vraag?

Staat jouw vraag hierboven niet tussen? Geen paniek. Stuur ons gerust een berichtje