• Deze maand weer leuke acties!⭐
  • Ontvang de nieuwsbrief met acties, tips en weetjes .⭐
  • Elke maandag besteldag. Geef je bestelling voor 15:00u door! ⭐

De JEMAKO onderhoud tips


Hoe houd ik mijn Profidoeken, Droogdoeken en anders vezels pluisvrij en bescherm ik ze tegen slijtage. 

 

Ga pluizen en slijtage tegen

Was de JEMAKO doeken/vezels niet samen met ander wasgoed die zeker pluizen, bv handdoeken of truien. Maar ook spijkerbroeken kunnen schade brengen aan de doeken. Deze kunnen nog steeds kleur afgeven waardoor je doeken kunnen verkleuren. 

 

Waszak

Wil je ze toch met ander wasgoed wassen? Stop ze dan in de (dicht geweven) JEMAKO waszak. Zo wrijft jouw wasgoed niet tegen de JEMAKO vezels aan en gaan de (onzichtbare) pluisjes/stofdeeltjes niet aan de JEMAKO vezels kleven die juist pluisvrij moeten blijven. Ook slijten de JEMAKO vezels hierdoor minder snel. Bij voorkeur hang je de JEMAKO vezels op om te drogen. De witte Vloervezel rade we wel aan om de droger te doen. Deze zal dan zacht worden om nog meer vocht te nemen. 

 

Hieronder vind je een schema welke doeken/vezels bij elkaar mogen en welke wordt geadviseerd om in een andere waszak te wassen. 

 

Nog enkele tips:

Was de vezels nooit met wasverzachter. Hier worden ze vettig van en absorberen ze niet meer. Mocht dit toch per ongeluk gebeuren, was ze daarna weer. Het kan zijn dat je dit een paar keer moet herhalen. Gebruik ook niet te veel wasmiddel. Gebruik bij voorkeur het JEMAKO wasmiddel speciaal voor synthetische stoffen. 

 

Was de voetmat niet met een volwasmiddel of wasverzachter. Hierdoor absorbeert hij minder goed. We raden je aan om bij het wassen van onze voetmatten alleen wasmiddelen te gebruiken die geen optische witmakers bevatten. De mat kan hierdoor anders gaan verkleuren. Gebruik in plaats daarvan ons JEMAKO (synthetisch) wasmiddel of geschikte kleur- of milde wasmiddelen.


Waszak gebruikJEMAKO reinigingsplan

Ontkalk uw Profidoeken en Droogdoeken minstens 1 á 2 keer jaar. Heeft u hier vragen over hoe u het beste uw doeken of producten kunt ontkalken met KalkEx Plus? Vraag het gerust aan mij of kijk op YouTube @JEMAKO.nl.

Vraag het onderstaand reinigingsplan gewoon aan.

 


Vorst gevoelige JEMAKO producten